neljapäev, 14. august 2008

Kui väike vend käib suure jälgedes ehk New Yorgi hardcore´i pere.

Maailma üks kuulsamaid hoardcore´i bände Agnostic Front loodi 1980 aastal Vinnie Stigma poolt, peale erinevate lauljate katsetamist liitus bändiga Roger Miret, kellega koos anti 1983 aastal välja esimene album "United Blood". 1988 aastal sündis Agnostic Fronti kõrval projekt Madball, kus mikker ulatati Roger Mireti nooremale vennale Freddy Cricenile. Kui Agnostic Front tegi tegevuses viie aastase pausi 1992 - 1997 siis täiesti iseseisvaks saanud Madball põrutas omasoodu edasi. 1997 Stigma ja Miret panid Agnostic Fronti uuesti kokku. Järgmisel aastal tuli välja "Something's Gotta Give" nimeline album, millet on pärit ka bändi kuulsaim lugu "Gotta Go".



Järgmisel aastal ilmus album "Riot, Riot, Upstart", mille nimi lugu kirjutas ennast samamoodi maailma hardcore´i klassikasse.



Aastal 2004 ilmus plaat "Another Voice", kus varem rohkem pungi ja OI! poole kaldunud Agnostic front liikus stiililt Biohazardi ja Madballi poole. "Peace" ja koos Freddy Criceniga tehtud "So Pure to Me" on tunduvalt vähem pungilikumad, kui "Gotta go" ja "Riot, Riot, Upstart".





Täna esimest korda 2007 aastal ilmunud "Warriorsi" kuulates tekkisid väikesed külmavärinad - kui heaks võib veel üks bänd minna? "Addiction" ja "For My Family" näitab järiekordselt, et Stigma ja Miret ei ole veel väsinud. Mõneti meenutavad need lood rohkem Biohazardit kuid viimasel jäi alati midagi puudu, et nii sümpaatseks saada.





Madballi 1996 aastal ilmunud albumi "Demonstrating My Style" pealt ilmunud lugu "Pride (Times Are Changing)", meenutab alguses "Gotta go-d".



2005 aastal ilmunud albumi "Legacy" näitab, et väike vend suudab suuremale ikka päris korralikult hambaid näidata. "Heavenhell" ilma bändi teadmata võiks asja vabalt Agnostic Frondiga segi ajad, kuid puudu on Stigma geniaalsed soolod, mis on ka vist suurim põhjus, miks Madball Agnostic Frondi varju jääb.



"Infiltrate The System", mis ilmus 2007. aastal näitab, et Madball on samamoodi nagu vein ajaga paremaks läinud.

Kommentaare ei ole: